preloader_img

Mi a cirkónia kristály

Mi a cirkónia kristály?

A cirkónia kristály hasonlít a gyémánthoz, fényes és kristálytiszta, de szintetizált, kristályos anyag, amely színtelen, kemény és hibátlan. Úgy néz ki, mint a gyémánt, egy megfizethető alternatívája a gyémántnak. Különböző színeiben készíthető.

1976-ban kezdték el gyártani gyémántszerű tulajdonságai, alacsony költsége, és tartóssága miatt. A cirkónia kristályt egy ásvány, amelyet széles körben gyémántszimulánsként használnak.

Néha az emberek tévesen "cirkónium kristály"-nak nevezik. A cirkónium egy másik kémiai elem, amely ezüstszínű fém. Ezt az elemet por alakban más elemekkel együtt arra használják, hogy létre hozzák a kristályt.

Cirkónium

Hogyan készül?

Por állagú cirkónium és a cirkónium-dioxid olvasztásával állítják elő, melyet 2750° C-ra hevítenek. Egy tökéletesen ember által készített, hibátlan kő, amely a zárványoktól mentes.

A cirkónia kő valódi?

Nem, nem valódi, és nem is gyémánt, bár szabad szemmel nehéz megmondani a különbséget egy cirkónia kristály és egy gyémánt között. Ez egy olyan kő, amely ragyogó, mint a gyémánt, de sokkal olcsóbb. Szinte ugyanolyan kemény, mint a gyémánt a Mohs-féle keménységi skálán. Ugyanolyan formákra van csiszolva, mint a gyémánt, hogy szinte pontosan másolja a gyémántot.

A cirkónia kristály gyémánt?

A cirkónia kristály nem gyémánt, de úgy tűnik, mintha gyémánt lenne, és sok gyémántszerű tulajdonsága van. Sok ember, hacsak nem rendelkezik képzett szemmel vagy egy speciális eszközzel, nem tudja megmondani a különbséget a gyémánt és a cirkónia kő között.

Különbségek a kristály és a gyémánt között

Van néhány módja annak, hogy megkülönböztessük a cirkónia kristályt a gyémánttól az alábbiak szerint:

  • Hővezetés: A gyémántok hővezetők, míg a cirkónia kristály hőszigetelő.
  • Keménység: A gyémánt 10-es minősítéssel rendelkezik, míg a Cubic cirkónium 8-cal Mohs-féle keménységi skálán.
  • Sűrűség: A cirkónia kristály 1,7-szer sűrűbb, mint egy gyémánt.
  • Törésmutató: A gyémánt törésmutatója 2,42, míg a kristály indexe 2,15-2,18
  • Vágás: A gyémántokat tipikusan másképpen vágják, mint a kristályból készült drágaköveket.
  • Szín: A cirkónia kristály egyenértékű a gyémánt osztályozási skálájához tartozó "D" (színtelen) tökéletességével, de más színekben is megjelenik, például zöld, narancs, rózsaszín stb. A legtöbb gyémánt másrészről barna vagy sárga színnel rendelkezik, és csak a legritkábbak a gyémántokkal valóban színtelenek.

Mi a cirkónia kő ára?

Mi a cirkónia kő ára?

Összehasonlítva a gyémánttal a cirkónia nagyon megfizethető. Ma azonban ezek a kövek kivételesen jó minőségűek lehetnek, meglehetősen magas árakon. Árának meghatározásához érdemes tudni, hogy mi a súllya. Ára közel sem olyan magas, mint a gyémánt, de meglehetősen drágák lehetnek. Mint bármi másnál, néhány cirkónia kő jobb, mint másik, és az egyetlen igazi módja annak, hogy megkülönböztethető legyen, egy ékszer nagyító.

Vannak színes kristályok?

A cirkónia kristály sokféle színben jelenik meg, hogy szimulálja a gyémánt különböző színeit. A színek különböző oxidok használatával jönnek létre a készítés során.