preloader_img

Mit jelent a Swarovski Elements és miért olyan értékesek a Swarovski kövek?

Ki volt Swarovski?

Mi a Swarovski crystal?

Miért drágábbak a Swarovski kövek, mint az üveg?

Hogyan használják a Swarovski kristályokat ékszerekhez?

Mi a Swarovski Elements?

Hogyan kell gondoskodni a Swarovski kristály ékszerekről?

Hogyan lehet mondani, ha egy Swarovski kristály igazi?

Mi a Swarovski logó?

Ki volt Swarovski?

Daniel Swarovski, korábban David Swartz egy csehországi üvegvágó fia volt, aki kitanulta a apja szakmáját. 1892-ben feltalált és szabadalmaztatott egy forradalmian új, villanyáramot használó vágógépet, amelyet lehetővé tette a kristályok pontosabb vágását.

1895-ben Ausztriába költözött, és Armand Kosman és Franz Weis társulva közösen létrehozták a "A. Kosmann, D. Swarovski & Co." kristálygyártó gyárat Wattensben.

Swarovski gyár napjainkban egy ötödik generációs családi vállalkozás, több mint 25 000 alkalmazottal.

 

A Swarovski két nagyobb gyári tevékenysége:

1) laza elemeket állít elő és értékesít az iparágnak,

2) precíziós vágású kristályokat hoz létre ékszerek, figurák és lakberendezés számára.

  • 1956-ban, Christian Dior-al együtt Swarovski kifejlesztette az Aurora Borealis-effektust, ami csillogó szivárványcsillogást kölcsönöz a kristályoknak.
  • 1977-ben a Swarovski elindította saját ékszer kollekcióját, beleértve az órákat is. A Swarovski kristályokat láthatók voltak a legkiválóbb divattervezők munkái között, beleértve a D & G, a Chanel és a Louis Vuitton kristályokkal és kristályszálas szöveteivel díszített számos mesés alkotást.
  • 1995-ben Swarovski múzeumot nyitott Ausztriában, amely bemutatta a kiterjedt Swarovski kollekciót.

 

swarovski crystal

Mi a Swarovski crystal?

A Swarovski crystal Ausztriában gyártott kristályok. 1892-ben Daniel Swarovski kitalált egy gépet precíziós vágású, gyönyörű, kiváló minőségű ólomkristályok előállítására kvarc, homok és ásványi anyagok felhasználásával. Ezeknek a nyersanyagoknak a pontos aránya továbbra is vállalati titok maradt. Ez a speciális gyártási folyamat biztosítja a lehető legmagasabb pontosságot, ami briliáns kristályokat eredményez. Öt generáció óta a Swarovski család folytatta a hagyományt, hogy a gyárban található Wattensben, Ausztráliában a világ legismertebb kristályait készítsék el.

 

Miért drágábbak a Swarovski kövek, mint az üveg?

A nyersanyagok előállításának és feldolgozásának módszere fontos tényező a kész kristályok minőségében. A Swarovski csak a legkiválóbb anyagokat használja a divatos ólomüvegre, melyet a világ minden tájáról ismert a ragyogás és az érték. Kiváló gyártás, anyagok, vágás és polírozás az, ami Swarovski kövekek megkülönböztetik a többi üvegektől.

Swarovski szerint "a kemény anyagok, mint például a kristály és a drágakövek vágása, oly módon, hogy több száz megegyező oldaluk legyen, nagyon bonyolult feladat; A visszavert fény minden irányát először számítógéppel kell kiszámítani, ezt 3D-ben kell szimulálni, optimalizálni és végül összetett gépek vezérlőprogramjává alakítani. "

 

 

Hogyan használják a Swarovski kristályokat ékszerekhez?

Swarovski kristályokat minden alakban használnak ékszerek készítésre. Szezonális gyűjtemények kerülnek bevezetésre minden évben, és tipikusan, előszeretettel kombinálnak Swarovski kristályokat drágakövekkel és féldrágakövekkel, arany vagy ezüst bevonattal. A Swarovski kiterjedt ékszervonalakat kínál férfiak és nők számára, beleértve a nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat és karórákat. A kristálygyártónak igen bő választéka van, amelyből a vásárlók választhatnak, hogy nyakláncot, karkötőt, mobiltelefont vagy táskát készítsenek.

 

Mi a Swarovski Elements?

A Swarovski Elements a lenyűgöző precizitású Swarovski kristályok márkaneve a divat-, ékszer- és kiegészítők iparágban. Az eredeti Swarovski kristályokat más gyártók által tervezett és gyártott termékekben használják. A termékeken a "Made with Swarovski Elements" címke igazolja, hogy a darab eredeti Swarovski kristályokból készült.

 Swarovski elements

 

Hogyan kell gondoskodni a Swarovski kristály ékszerekről?

A Swarovski kristály ékszereket ugyanúgy kell kezelni, mint a finom ékszereket. Kerüld a kristályok vízzel, vegyszerekkel való érintkezését, munka vagy a sport kemény kezelését. Mindig vedd le Swarovski kristály ékszereidet úszás vagy bőrápolás elött.

Használj kevés folyékony szappant, vizet és puha ruhát a Swarovski ékszerek tisztításához és polírozásához. Ha lehetséges, tárold az ékszereket száraz helyen. Ékszeres doboz a legjobb, de egy puha rongy vagy papírkendő is megteszi, a lényeg, hogy megvédd a kristályokat a karcolástól vagy bármilyen keményebb anyaghoz való ütődéstől.

Hogyan lehet mondani, ha egy Swarovski kristály igazi?

Számos módja van, hogy el tudjuk dönteni, hogy egy Swarovski kristály valódi vagy csak utánzat. Miközben bizonyos tényezők már csak a kristály és a csomagolás megtekintésével is meghatározhatók, más tényezők szükségessé teszik, hogy a kristályt egy ékszeres nagyítón át vizsgáljuk, hogy láthassuk a kristály finom részleteit.

Swarowski logó

  • A kristályon belül semmiféle buborék nem lehet.
  • A Swarovski kristályoknak ragyogóak, amely messze meghaladja az utánzatok fényét.
  • Minden Swarovski kristály azonos méretű, mivel minden darabot precízen géppel vágnak.
  • Karcolások a kristály felületén vagy olajos csillogás annak a jele, hogy a kristály utánzat.
  • Swarovski kristályok csomagolása egy eredeti Swarovski doboz.

Mi a Swarovski logó?

1989 óta minden valódi Swarovski termékek A Swarovski emblémával rendelkezik, bár gyakran nem lehet látni a kristály elhelyezése miatt. 1976 és 1988 között a Swarovski logó egy négyzet alakú C belül egy S betűvel. 1989-től napjainkig a Swarovski-logója a hattyú.