preloader_img

Melyek a legnépszerűbb gyémánt csiszolási formák?

A hagyományos kerek, briliáns gyémántcsiszolás a mai piacon értékesített gyémántok több mint 75% -át teszi ki. A kerek alakú gyémánt kínálja a legtöbb lehetőséget figyelembe véve mind a csiszolást, a színt és a tisztaságot, miközben a kívánt tűz és ragyogás meg tud maradni. A legnépszerűbb nem kör alakú csiszolás a hercegnő. A viszonylag új gyémánt csiszolási forma. A hercegnő alakja jellemzően négyzet alakú, hegyes sarkokkal, és közkedvelt az eljegyzési gyűrűkhöz.

Milyen a kerek alakú gyémántcsiszolás?

Milyen a smaragd alakú gyémántcsiszolás?

Milyen a hercegnő alakú gyémántcsiszolás?

Milyen a hercegnő alakú gyémántcsiszolás?

Milyen az Asscher alakú gyémántcsiszolás?

Milyen az ovális alakú gyémántcsiszolás?

 Milyen a marquise alakú gyémántcsiszolás?

Milyen a körte alakú gyémántcsiszolás?

Milyen a trilliáns alakú gyémántcsiszolás?

Milyen a kerek alakú gyémántcsiszolás?

 

A kerek alakú gyémánt csiszolás már régóta szabványnak tekinthető az összes többi gyémántforma elött. A kerek gyémánt 58 részből áll, és három részre oszlik. A drágakő legfelső részét koronának nevezik, és a kő legnagyobb sík felülete. A középső részt az öv vagy karimaként említik, és a gyémánt legszélesebb része. Az alap vagy a pavilon a kő alja, és kifejezetten arra kalibrálják, hogy a legtöbb csillogást kölcsönözze a kőnek.

 

 

 Round gyémántcsiszolás

 

 

Milyen a smaragd alakú gyémántcsiszolás?

Az smaragd alakúra csiszolt gyémántok négyszögletes alakúak, lecsiszolt sarkokkal. A sarkok lapos síkjai hasonlóak a lépcső fokaihoz, ezért a smaragd vágást "lépés" vágásnak tekintik. A hosszúkás alakja miatt a smaragd alakú gyémántcsiszolás kevésbé tüzes, mint a kerek alakú, azonban több az olyan felület, amely széles és lapos, így a fény visszaverése általában élénkebb.

 

 

 Smaragd gyémánt csiszolás

 

 

Milyen a hercegnő alakú gyémántcsiszolás?

A hercegnő, vagy princess csiszolás viszonylag egy újabb stílus. Négyzet alakú, sok oldallal. A hercegnő alakú gyémántok különösen lenyűgözőek, amikor háromszög alakú kövekkel szegélyezik. Ha egy hercegnő alakú gyémánt egy gyűrűt díszít, akkor sokkal inkább illik a hosszú kézre, vagy vékony ujjakra, mivel a négyszögletes alak rövidebbé és vastagabbá teszi az ujjakat. A hercegnő alakú gyémánt, inkább mélyebb, mint a kiterjedt felület.

 

 

 Princess csiszolás

 

 

Milyen az Asscher alakú gyémántcsiszolás?

Az Asscher vágást Hollandiában két testvér fejlesztette ki Asscher utónevével 1902-ben. Mint a smaragd vágás, az Asscher vágásnak "lépcsős" designja van. A "négyzet alakú smaragd csiszolásnak" nevezték, mivel ugyanazok a drámai lapos síkok jellemzik, amelyek színházi fényt adnak, de négyszög alakúak a téglalap helyett. Az Asscher csiszolás csak az elmúlt évtizedben szerezte meg népszerűségét, és még mindig nem teljesen elterjedt.

 

 

 Asscher gyémánt csiszolás

 

 

Milyen az ovális alakú gyémántcsiszolás?

Az ovális alakú gyémántcsiszolás geometriailag szimmetrikus egy egyenletes, kitágult, gömbölyű alakkal. Míg az ovális csiszolás nem túl népszerű, sokan előnyben részesítik, amely az ujjak hosszabb és vékonyabb megjelenését teszi lehetővé, amikor gyűrűbe foglalják. Azok számára, akik szeretik a körkörösen csiszolt gyémánt megjelenést, de valami különlegeset szeretnének, az ovális briliáns csiszolás csodálatos alternatíva.

 

 

 Ovális gyémánt csiszolás

 

 

Milyen a marquise alakú gyémántcsiszolás?

A marquise csiszolás eredete a XVIII. századba nyúlik vissza, amikor XV. Lajos francia király (1710-1774) ékszerészeket bízott meg, hogy tervezzenek olyan alakot, amely a szeretője, Jeanne-Antoinette Poisson, Pompadour márkinője ajkaira emlékeztetett. Idővel a marquise csiszolás a mai megkülönböztető alakra fejlődött ki.

A marquise vágás hosszúkás alakú, mindegyik végén finomra vágott, már évszázadok óta népszerű választás a gyémánt szerelmesei között. Ez a különleges vágás közkedvelt az eleganciája, valamint azon a képessége miatt, hogy kiválóan illeszkedik más drágakövek ragyogásához.

 

 

 Marquise gyémánt csiszolás

 

 

Milyen a körte alakú gyémántcsiszolás?

A körte alakú gyémánt egy marquise és egy ovális vagy kerek csiszolás lenyűgöző keveréke. A gyümölcshöz való hasonlósága miatt kapta a nevét, és hasonlít a könnycsepp alakjához. Szokatlan formája miatt a körte alakra csiszolt gyémántok különleges beállítást igényelnek, amely támogatja a nehezebb kerek alapot, ugyanakkor védi a hegyes véget. A körte alakú gyémántgyűrűk gyakori kérdése: "Melyik irányba kell mutasson?" Nincs jó vagy rossz irány a körte alakú gyémántgyűrű viselése. Sokan azonban úgy vélik, hogy ha a hegyes vége az ujjak vége felé mutat, az a kéz és az ujjak meghosszabbításának és karcsúsításának illúzióját adja.

 

 

 Körte alakú gyémánt csiszolás

 

 

Milyen a trilliáns alakú gyémántcsiszolás?

A trilliáns gyémántok háromszög alakúak, és legalább 43 oldala van. A trilliáns vágott drágaköveket olyan csillogónak tekintik, mint a kerek alakú köveket, és gyakran ajánlják azoknak a vásárlóknak, akik valami modernet akarnak. A trilliáns vágású gyémántok egyenlő oldalúak, amelyek jelentős fényvisszaverést és színt adnak. Bár a legtöbb trilliáns vágott kőnek 43 oldala van, néhány újabb drágakő 50 oldallal rendelkezik, így a gyémánt még ragyogóbb.

  

 

 trilliáns gyémánt csiszolás

 

 

Milyen a radiant alakú gyémántcsiszolás?

A radiant, vagy sugárzó gyémántok négyzet vagy téglalap alakúak, csiszolt élekkel. Jó példa a radiant gyémántokra a smaragd és a hercegnő alakok. A kerek gyémántokkal ellentétben a radiant gyémántok nem szimmetrikusak. Kerek gyémántoknál a kő magasságát és szélességét a kő átmérőjéhez viszonyítva mérik. Mivel a gyémánt egy kör, a kerek gyémántoknak van olyan felületi része, amely egyenlő az átmérővel. A radiant gyémántok eltérőek, mert a átmérője nem mindig egyenlő.

Minél inkább téglalap alakú a gyémánt, annál nagyobb a mélységi százalék szükséges ahhoz, hogy maximalizálja a fényességet és a szimmetriát. Figyelembe kell venni a gyémánt éleinek csiszolásával okozott felületi veszteséget is, amikor meghatározzák a radiant gyémánt értékét.

 

 

 Radiant gyémánt csiszolás

 

 

Milyen a szív alakú gyémántcsiszolás?

A teljesen reménytelen romantikusoknak, a szív alakú gyémánt a szeretet határozott kifejezése. A szív alakú gyémánt valójában egy körte alakú gyémánt, lekerekített alja közepén egy kis bemélyedéssel. A szív alakra csiszolt gyémántokat különösen nehéz kialakítani, és a vágó készsége döntő fontosságú a végső tűz és a drágakő fényessége szempontjából. A szívkövek vásárlása különös gondot igényel, ezért a vásárlóknak nagy figyelmet kell fordítaniuk a darab minőségére és az ékszerész hírnevére. Annak érdekében, hogy a legjobb csillogás származzon a csiszolásból, ajánlott, hogy a kő legalább egy karátos legyen, ha nem nagyobb. Ezért a szív alakú gyémántok nem olyan gyakoriak, mint más alakok, amelyek legtöbbje kisebb köveken is kialakítható.

 

 

 Szív alakú gyémánt csiszolás