preloader_img

Amazonit kő

Az amazonit kő egy élénk zöld színű féldrágakő, amelynek áttetsző és nem átlátszó formáival találkozhatunk. Az Amazonit a Dél-Amerikában folyó Amazon folyóról kapta nevét.

Lehet, hogy névről nem ismered ezt a kőzetet, de ez egy igazán gyönyörű zöld féldrágakő, amely sok szépséget kínál. 

Amazonit kő

Mi adja a zöld színt az Amazonitnak

Eleinte azt hitték, hogy a féldrágakő egyedi zöld színe rézből származik. Az utóbbi időkben úgy vélik, ez a féldrágakő valószínűleg a belsejében nyomokban előforduló víz és ólom mennyiségéből kapja a zöld színt. A kőben fehér csíkok is vannak, ami valójában csak azt mutatja, hogy mennyire egyedülálló. Ezt az Albit okozza, ami az Amazonittal együtt fejlődött. Ennek a féldrágakőnek a minőségét az határozza meg, hogy mennyi Albit van benne (vagyis mennyi nincs). Minél tömörebb a zöld vagy a kék szín az adott drágakőben, annál magasabb a minősége. Gyakran használják fel gyöngyöknek és ékszereknek, hogy olyan egyedi elemeket hozzanak létre, amelyeket az emberek szeretni fognak.

Amazonit lelőhelyei

A legtöbb, a világon megtalálható legjobb minőségű Amazonitot Oroszországban találták, de jelen van Pennsylvania, Colorado és Virginia területein is.

Az Amazonit kő története

Az Amazonit meglehetősen gazdag történelemmel bír. Bizonyíték van arra, hogy az ókori Egyiptomban ékszerkészítésre használták fel. A gyöngy formában és ékszerekbe foglalva is találtak Tutanhamon sírjában. Az áltata viselt lenyűgöző arany maszkot díszítő drágakövek között is megtalálható volt az amazonit kő. 

Az Amazonitnak gazdag történelme van Dél-Amerikában is. Dél és Közép-Amerika egyes részein egyedi ékszerek készítésére használták.

Vannak, akik úgy vélték, hogy az Amazonitnak gyógyászati ​​céljai vannak, hasznosak a legtöbb seb gyógyítására, valamint a különböző betegségek elleni védekezésre és küzdelemre. Vannak olyan legendák is, amik Amazonitot a "Remény kővének" hívták, mivel úgy vélték, hogy olyan nyugtató rezgésekkel bírnak, amelyek reményt és hitet vonzanak a viselőjükhöz.

Ha egy egyedi ékszert keresel, érdemes megnézni az Amazonittal készült ékszereket. Nincs két ugyan olyan amazonit kő, így valóban megkapod azt az érzést, hogy egy ilyen darabot senki más nem hordhat.

Amazonit ékszer

Amazonit információ - összetétel

Kristályszerkezet:

Triklin

Összetétel:

KALSi3O8 (K = kálium AL = alumínium Si = szilícium-dioxid O = oxigén)

Ragyogás:

Üveges és a gyöngyház között

Mosh keménység:

6

Hasítás

Tökéletes 2 irányban

Erezet :

Fehér