preloader_img

Tűzachát

Tűzachát egy gyönyörű féldrágakő, egyedi szivárvány színű mintával. Réteges összetételű, a rétegeket elég kicsik ahhoz, hogy a belépő fény interferenciát képezzen a színekben, amelyet a tűzhöz hasonlítanak.

A tűzachátról úgy tartják, hogy akkor jön létre, ha szilícium-dioxid és a vas-oxidban gazdag forró víz kerül sziklák üregeibe, amelyek egy idő után, lassan lehűlnek. Amikor a felület kezd lehűlni, elkezd kialakulni a Kalcedon. Azonban tűzachát azért egyedülálló, mert a lehűlés során további rétegek rakódnak a meglévő ásványra. Ezek a rétegek okozzák a ragyogó szivárványszíneket a kőben. Ahogy a vas-oxid kezd elfogyni, az ásványi színtelen Kalcedonná válik, így a legutolsó rétegek átlátszóak lesznek.

Tűzachát hatása

Szín:

Néhány tűzachát fajták híresek különleges színviláguk miatt, mint a narancs-vörös achát.

A tűzachát lelőhelyei:

Tűzachátot eddig csak az USA déli területein és Mexikó egyes részein találtak jelentős mennyiségben, de jelen van Kaliforniában, Arizonában és Kingmanben is.

A tűzachát hatása

Tűzachát kőről úgy tartják, hogy egy időben két értékes hatása van arra aki viseli.

Az első dolog, hogy visszaküldi a negatív energiát annak a személynek, aki azt a kő viselőjének szánta szándékosan, és ugyan olyan hatást fejt ki, mint amilyen az eredetileg célzott személyen lett volna.

A második dolog, hogy segít enyhíteni a félelem mennyiségét, amelyet viselője érzel, ha valamilyen támadás történik, védő pajzsot alkotva körülötte.

Ez a kő megnyugtató energiával rendelkezik, ami nyugodtat és a biztonság érzetét sugározza.

Ha egy darab tűzachát követ tartasz magadnál az segíthet abban, hogy nyugodtabbnak és magabiztosabbnak érzed magad. Ez egy erős kő a szív csakrák számára.

tűzachát karkötő

 

Tűzachát információ - összetétel

Kristályszerkezet:

  Hexagonális

Összetétel:

  SiO2

Osztály:

  Tektoszilikát

Fajsúly

  2,57 – 2,64

Törésmutató

  1,53 – 1,55

Ragyogás:

  Üveges és a gyöngyház között

Mosh keménység:

  6,5 - 7

hasítás

  Tökéletes 2 irányban

Erezet:

-------