preloader_img

Borostyán 

A Borostyánt évszázadok óta bányászák és gyűjtik a Balti-tengeren. Általában sárgás, áttetsző kő. A Borostyán tartalmazhat csapdába esett rovarokat, ami nagyban növeli az értékét. Néhány ilyen rovar akár több millió éves is lehet.

Borostyán színei

A borostyán színe sárgától a homok-barnán keresztül a közel feketéig terjed. Ezenkívül többféle színben is előfordulhat, például rózsaszín, kék és zöld.

Borostyán gyógyhatása

Balti borostyán színei

A balti borostyán az évmilliókkal ezelőtt élő régi esernyő fákból származik. A borostyán színei kissé eltérhetnek az egyes fáknál. A változatos körülmények megváltoztathatták a kémiai reakciókat a föld más ásványi anyagjaitól is. Ezért annyira egyedi a borostyán, és nehéz pontosan leírni, hogyan alakul ki jellegzetes színük.

Nyilvánvaló, hogy a gyanta befolyásolja legjobban a színt. Az elméletek szerint a mocsarakban lévő fák különböző színű gyantával rendelkeztek, mint a magasabb talajon élő fák. Ha egy növény a kertben gazdag táptalajban van az erősebbé és nagyobbra nő, mint az, amely szegényebb talajban él. Valószínű, hogy a természetben ugyanígy lenne. Természetben a fa helyzete lehet a titokzatos válasz erre a kérdésre. Ha a fa ingoványos vagy mocsaras területen volt, akkor több tápanyaghoz jutott hozzá, és sötétebb lett a gyantája. Ha homokos talajon, domboldalon nőtt, akkor tisztább gyantát engedett.

A féldrágakövön belüli buborékok száma is hatással van a fény áteresztésére A buborékok világosabbá vagy sötétebbé teszik a színeket. A buborékok természetes gázbuborék-zárványok, amelyek akkor jöttek létre, amikor a gyanta még folyt. A több buborék általában azt jelenti, hogy a borostyán színe világosabb.

A zöld színű borostyán a legritkább, csak a borostyánok 1%-a büszkélkedik ezzel a színnel. Ha ezt az borostyánt hevítik, barna szín zöld színűvé válhat

 

A borostyán gyógyhatasa

A borostyán gyogyhatasa segít megvédeni az embereket a negativitástól, és jó, pozitív érzéssel tölt el, ha a kezedben van.

A borostyán megnyugtatja az idegességet, a stresszt és a frusztrációt. Csökkenti a kétségbeesést, és növeli az elme értelmét. Értékes féldrágakő lehet valakinek, akinek összetörték a szívét és depressziós, de fontos döntéseket kell hoznia.

A borostyán lelőhelyei

A borostyán sok országban elérhető, mint például Olaszország, Nagy-Britannia, Lengyelország, Németország és Oroszország.

Borostyán  jótékony hatásai

Kémiai összetétel

Fajsúly

  2,57 – 2,64

Törésmutató

  1,53 – 1,55

Ragyogás:

  gyantafényű

Mohs Keménység:

  2,0 – 2,5

hasítás

-------

Erezet:

-------

 

A borostyán jótékony hatásai

Ez teszi az egyén endokrin és emésztőrendszerét jól működővé. Továbbá enyhítheti az olyan betegségeket, mint a golyva, a vese, a húgyhólyag és a torok rendellenességei. Ezenkívül borostyán jótékony hatásai megvédik az elmét és a testet az influenza és megfázás hatásaitól, mivel ez egy élénk és kimeríthetetlen drágakő.