preloader_img

Fluorit

A fluorit különböző színekben van jelen, például világos sárga, mély lila, tiszta vagy fehér, kék, zöld. Mivel a Fluorit lágy, korlátozott a felhasználása ékszerekhez, de gyönyörű szivárvány színe miatt népszerű és keresett minta. A fluorit segít a túlzott energia minimalizálásában az érzelmi és fizikai tendenciákkal szemben. A fluorit drágakövek védelmet és útmutatást ismertek. Energiáját légúti fertőzések kezelésére használják, és javítja a hasi membránok gyógyulását. A kisebb sérülések és fekélyek esetén, segít a bőr regenerálódásánál. A fluorit arról is ismert, hogy rendet teremt rendellenes helyzetekben. Ha ékszerként viselik, élesítheti az elmét és fokozhatja a koncentrációt, elősegítheti a spiritualitás felébredését. A fluorit széles körben használják a meditációban, mert tisztítja az elmét és ösztönzi a pszichés képességeket. Flouritot már több száz éve használják faragványok és dísztárgyak alapanyagaként, de sokoldalú felhasználása viszonylag új fejlemény. Nem túl jól használható ékszerekben, mivel puha (Mohs keménységi aránya 4), és tökéletes hasítással rendelkezik négy irányban, elsősorban a gyűjtők számára volt kedvelt. A fluoritot a világ legszínesebb ásványaként ismerik. Kék, Zöld, sárga, lila, világos és ezek keveréke. Kevésbé gyakoriak a rózsaszín, piros, fehér, barna és fekete színek. A színtartomány vagy a sávozás mindig jelen van, és a sugárzás vagy a szennyeződések hozták létre. Az egyik leghíresebb fluotírbánya Castletonban, Derbyshire-ben található az Egyesült Királyságban. Napjainkra sajnos gyakorlatilag teljesen kimerült, ebből a bányából származott a híres " Blue John " fluorit. Ez a sávos, áttetsző, krémszínű és kék-lila fluorit, széles körben használták szerte Európában legalább tizenöt évszázadon keresztül lenyűgöző vázák, szobrok és díszítőelemek készítésére. A mai kis termelés szinte kizárólag egyedi ékszerekhez használják fel. Nemrégiben egy színes és tartós, erősen szilikátos, masszív fluorit réteget fedeztek fel Utah-ban, és számos fantázia nevet kapott az innen származó kő: Picasso és Bertandite, hogy megnevezzünk kettőt. Pontosabban "opálozott fluorit" -nak nevezik, vonzó csiszolt drágaköveket készítenek belőlük. Néhány nagy teljesítményű teleszkópban és fényképezőgép lencsetagokban fluoritot is használnak.

fluorit gyógyhatása

Fizikailag a fluorit erősíti a csontokat és fogakat, metafizikai értelemben ezekről a kövekről úgy gondolják, hogy segítenek abban, hogy nyugodtan maradjunk és a saját szellemiségünk középpontjába kerüljünk, miközben a mindennapi világgal foglalkozunk. Úgy gondolják, hogy a fluorit egyensúlyba hozza az elme pozitív és a negatív aspektusait, összpontosítja az energiát és a figyelmet a fizikai testben. Továbbá javítja az ember képességeit a magasabb szintű valóság észlelésére, és lehetővé teszi az ember számára, hogy fenntartsa az egészség és a jólét eszméit. Vannak, akik azt mondják, hogy a fluorit gyöngyök csökkentik a nyomást, motiválják az egyén gondolatait, fejlesztik az önértékelést, és megvéd a szörnyűségek ellen. Mások állítása szerint ez a kő olyan gyógyító képességet kínál, amely tisztítja a logikai és fizikai testet, miközben kiküszöböli a betegségeket.

Hogyan képződik a fluorit

Fluoritok alakulnak ki a heves növekvő hidrotermális oldatokból, azaz vízből és oldott ásványokból, amelyek fluort és kalciumot tartalmaznak. Mikor ezek a fluor és kalcium képződések a felszínre törtek, gátakat (permaitákat), töltött repedéseket és hibákat (metaszomatikus és vulkáni sziklákat) alakítottak ki.

Fluorit gyógyhatása

A fluoritot kombinálhatjuk más kövekkel. Hatása lehetővé teszi, hogy más kövek kifejtsék hatásukat, ami elég hatékony. Jelentős kőzetként alkalmazható a szervezet megfiatalítására és a koncentráció befolyásának növelésére. A spiritiszta még a fekélyek és a légzőszervek kezelésére is használhatja, hiszen a kő segítheti a sejtek megújulását és növekedését ezen területeken. A fluorit gyógyhatása erősíti a csontokat, az ízületi gyulladásra vagy más ízületi betegségekre is pozitív hatással van. Elősegíti a friss ötleteket felszínre kerülését. Nyíltan használható a test különböző területein. Különböző színű sávokból áll, ami népszerű, vonzó kővé teszi.

Fluorit karkötő

Úgy tartják, hogy jó az influenza és a megfázás eloszlatásában, csökkenti az ízületi gyulladás fájdalmát, valamint csökkenti a nyugtalanságot és bármely más idegi fájdalmat. Sokat abban is hisznek, hogy ezek a kövek regenerálják a nemi libidót, és csillapítja a fájdalmat. Enyhíti és stabilizálja az érzéseket, és hatásos a számítógép és bármely más elektromágneses hullám ellen.

A Fluorit sokféle színben van jelen, a világ legszínesebb ásványi anyagaként ismert, és a jó ár-érték arány miatt a Fluorit a világ egyik legnépszerűbb féldrágaköve. A leggyakoribb színei a lila, kék, zöld, sárga vagy színtelenek. Megtalálható még a halvány rózsaszín, a vörös, fehér, barna, fekete és ezen színek szinte minden árnyalata. A színek változatossága a szennyeződéseknek, a sugárzásnak való kitettségnek és a színközpontok méretének tulajdonítható.