preloader_img

10 Tipp, hogy megőrizd ékszereid eredeti szépségét

10 Tipp, hogy megőrizd ékszereid eredeti szépségét

10 Tipp, hogy megőrizd ékszereid eredeti szépségét

 

 

Ékszereid károsodásának veszélye fenn áll egész évben. Beleeshet a lefolyóba vagy lehúzhatod a téli kesztyűvel együtt. Minden alkalommal esély van rá, hogy elhagyd a gyűrűdet.

 

De mindig a nyár hozza az egyedi kihívások többségét.

 

Meg sem tudnánk számolni a gyűrűket amik a tenger fenekén pihennek, a karkötőket amik tönkre mentek kertészet közben és köveket, amelyek strandröplabda áldozatául estek. Itt van tehát 10 hasznos tipp, hogy ékszereid biztonságban maradjanak nyáron is:

 

Mikor érdemes levenni ékszereidet

 

  •    Fürdés és megerőltető tevékenységek előtt. A sós víz és a klór károsíthatja a ékszerek. A verejték is a listára írható, főleg ha ezüst van rajtad.

 

  •    Mielőtt leégés, illetve szúnyogok ellen bekennéd magad. A testápolók belemennek a kapcsok és szemek közé, és mind a krém és a spray egy bevonatot hoz létre az ékszerek felületén, ami bemattitja és koptatja azt.

 

  •    A közvetlen napsütésben. A nap kifakít bizonyos anyagokat, különösen a természetes elemeket és egyes műanyagokat.

  •    A hideg vízben. A hűvösebb hőmérséklet hatására az ujjaid összezsugorodnak, ami esélyt ad arra, hogy lecsússzon a gyűrűd. És a víz miatt lehet, hogy nem is vesszed észre,csak ha már túl késő. NYUGODJ BÉKÉBEN a tenger fenekén....

  •    Mielőtt belemennénk a pezsgőfürdőben vagy a medencére. A klór károsíthatja és elszínezheti a fémek (mint az arany és a platina), és lassan erodálhatja köveket.

  •    Kertészkedés előtt. A kosz, por és a kisebb kövek karcolnak. Ha nem tisztítod meg azonnal az ékszereidet, akár maradandó is lehet a sérülés. Hiszed, vagy sem, a kertészkesztyű is káros lehet.

 

Hogyan törődünk az ékszerekkel

 

  •    Tisztítsuk meg a ékszerek rendszeresen. A saját verejtékünk és a testolajok mattitják az ékszerek fényét. Meleg szappanos víz és egy fogkefe jó otthoni megoldásnak.

  •    Tárold az ékszerek egy tiszta, száraz helyen. Tartsd őket egy szövettel bélelt ékszeres dobozban, vagy egy osztható tárolóban(visszazárható tasak is megteszi), ami megakadályozza,hogy a darabok egymást karcolják. Az ékszerdoboz, amit mindenhova magaddal tudsz vinni, jó ötlet, és biztonságos is.

  •    Ügyelj a figyelmeztető jelekre. Laza kő a karkötőben, nyakláncban és fülbevalóban intő jelek. Hat fő jel, hogy az ékszer hamarosan el fog törni.

  •    Látogasd meg az ékszerészt, hogy ellenőrizze a laza köveket és csatokat. Sokkal nagyobb esély van arra, hogy el fogod hagyni az ékszereidet, ha nem ellenőrzöd állapotukat. Az ékszerész egy időben meg is tisztíthatja, hogy csillogjon, mint új korában.

 

 

Az egyetlen módja van, hogy garantálni tudd, hogy ne veszítsd el vagy rongáld meg ékszereidet ezen a nyáron. Egyszerűen vedd le, és hagyd otthon!

Hozzászólás

* Név
* E-mail (nem publikus)
   Weboldal (honlap url http://)
* Megjegyzés
Írd be a kódot