preloader_img

Három Érdekes Tény Az Ékszerekről

Három Érdekes Tény Az Ékszerekről
Lehet nem ez az első dolog ami az eszedbe jut, amikor az ékszerekre gondolsz, de a saját magunk nemesfémmel, fél- és drágakővel való díszítése évszázadokra nyúlik vissza. Ékszerek igazán kiállták az idő próbáját, túlélve számos trendet és terméket, melyek jöttek és mentek az évek során, de mi a történelem a sok ékszer trend hagyományai mögött?
Az Ékszerháznál valóban szeretjük ékszerek! Mi mindig keressük az új trendeket, új módokat hogy régi „kapcsokat” viseljük, és minden olyan érdekes tényt, amit lehet.
Sok szórakoztató és érdekes tény létezik a különböző ékszerekről, kövek létrejöttéről, és a történetek a mögött, hogy miért viseljük az ékszereket úgy ahogy.
Most megosztunk veled három szórakoztató tényt kedvenceink közül.

 

 

Három Érdekes Tény Az Ékszerekről, Amit Esetleg Nem Tudtál

 

Jártál már jegyben? Gondolkoztál már azon, hogy házaspárok miért hordják hagyományosan a gyűrűt a bal kéz negyedik ujján? 

Ez valójában nagyon érdekes, és több elmélet is létezik. Az egyik ilyen, hogy a hagyomány egészen a rómaiak koráig nyúlik vissza, akik úgy gondolták, hogy a bal kéz negyedik ujjában levő véna közvetlenül a szívbe vezetett. A vénát, gyakran nevezték a "szerelem vénájának", de azóta sajnos bebizonyosodott, hogy a véna nem létezik. Mindazonáltal, ez egy érdekes elmélet!

 

Tudtad, hogy 10.000 osztriga közül csak 1-ben van természetes gyöngy? 

A természetes módon képződő gyöngy az osztriga egy védekező mechanizmusa, ami akkor jön létre, ha egy "betolakodó" jut a kagylóba. A legtöbb gyöngyöt tenyészthető ezt a folyamatot úgy váltja ki, hogy egy apró darabka kagylót helyez az osztriga belsejébe, ami arra készteti az osztrigát, hogy megkezdje a gyöngy növesztését. Ahhoz hogy egy gyöngyszem létre jöjjön legalább 3 év szükséges.

Tudtad, hogy Indiánoknál más volt az ékszerek jelentősége

A megszállottság az ékszer iránt az indiai civilizáció egy igen korai szakaszában kezdődött. Indiánok, mint bármely más civilizáció, használt ékszereket, de nem csak díszítési célokra, hanem szellemi, és társadalmi okokból is. A törzsfőnökök ékszereket használtak, hogy kifejezzék helyzetüket a társadalomban. A törzs gyógyítója csecsebecsékkel használt, jelezve, hogy a joga és hatalma van gyógyítani. Ez a ékszerek iránti szeretet az indiai civilizáció indult közel 5000 évvel ezelőtt. Ez annyira jó, nem?

 

Legközelebb, ha felveszel egy ékszert, vagy vásárolni akarsz egy új darabot, emlékezz ezekre a szórakoztató tényekre! És ha még több érdekességről akarsz olvasni, vagy válogatni akarsz egy új darabot, csak látogasson webshopunkba!