preloader_img

Megtévesztő ezüst fémjelek ezüst tárgyakon

 Megtévesztő ezüst fémjelek ezüst tárgyakon

A nemesfémek jelzését törvény szabályozza már ősi idők óta. A fáraóktól a római császárokon át napjainkig jelzéseket használnak, hogy biztosítsák a minimális nemesfém tartalmat.

Legalábbis ez az elmélet. De míg a legtöbb kormány szigorúan ellenőrzi a szabványos jeleket, nagyon kevés szabályozza azokat a jelzéseket, amelyek nem kapcsolódnak a nemesfém tartalmához. Teljesen legális, például olyan ezüst védjegyet vagy vállalatok márkanevét beleütni a nemesfémbe, amely már nem működik vagy már nem regisztrált. 

Ez nyilvánvaló probléma azok számára, akik az antik iránt érdeklődnek, vagy gyűjtik az ezüst tárgyakat. Ebben a cikkben áttekintünk néhány leggyakoribb megtévesztő jelölést és azonosításuk legegyszerűbb módját. 

Bár sokszor elég, ha egyszerűen ismernünk szabályozó törvényeket és a jeleket, és feltételeznünk, hogy a védjegyeket őszintén alkalmazzák. Némileg nehezebbek észlelni azokat a hamisításokat, amelyek megpróbálják hiteles, öreg jelzéseket lemásolni. Ezen jelzések azonosítása általában a hamisító készségén és tudásán is függ.

Az ezüst fémjeleket legszélesebb körben általában akkor hamisítják, amikor a jelzések magukban megnövelik a tárgy értékét.

Az ezüst fémjelek gyakori figyelmeztető jelei

A legjobb módja annak, hogy leleplezzük a gondosan elkészített hamisítványokat, ha egymás mellé tudjuk rakni az eredeti jelzéssel, és úgy hasonlítjuk össze.

Az is jó módszer, ha ismered, hogyan alkalmazták az eredeti jelzéseket. Egyedülálló, egyedi vagy egyéni jeleket-például a gyári számok, megrendelési szám, művészek jelei, fémjelek, stb. általában, kézzel készült, minden ütés egyetlen betű, szám vagy szimbólum.

Nagyobb védjegyek vagy nagy szimbólumok, általában lehet kézzel ütött vagy géppel sajtolt. A legtöbb ezüst tálon szereplő védjegy méretétől függetlenül, többnyire géppel préselt, mert a nemesfém nehezebb és erősebb volt, mint a tömör ezüst. Komplex jelek, mint a Tiffany például, magában foglalja mind az összes darabon megtalálható szabványos vállalati jeleket, valamint egyedi jelzéseket, mint a megrendelés számát, a darab számát, dátumát stb.

    Eredeti ezüst fémjelek

Ez úgy hangzik, mintha sok munka lett volna, és igy igaz. Szerencsére a legtöbb hamisítónak sem ideje, sem pedig elég pénze nem volt arra, hogy eredeti „vintage” jeleket másoljon, így a könnyebb utat választotta.

A ezek közé tartozó leggyakoribb eljárás az öntés. Egy egységes formát készítettek, ami tartalmazta a régi jelet, igy minden, a formával készült darabon ott volt a jel. Ez a eljárás mind az időt, mind a beütéssel járó költségeket megtakarította.

Az öntött jelekből szinte mindig hiányzik a sajtolt jeleknél észrevehető részletesség. A jelek élei általában sekély, rongyos vagy homályos és egyenetlen mélységű. Eredeti préselt jelek éppen az ellenkezője: tiszta, éles élek, majdnem tökéletesen egyenletes mélységű benyomás.

A legnagyobb veszély az új formába öntött fémjelek azonosítása során az, ha abba hagyod a vizsgálatot azután, hogy összehasonlítottad a feltételezett védjegyet egy kézikönyvvel. Az öntőformák az eredetik másolatairól készültek, igy jeleik kinézete az eredetivel megjegyeznek. Meg kell vizsgálnod azt is, hogyan készültek a jelek, valamint, hogy a védjegyet hogyan néznek ki. Ez különösen fontos, ha az eredeti jel rajz, és nem egy fénykép.

Hozzászólás

* Név
* E-mail (nem publikus)
   Weboldal (honlap url http://)
* Megjegyzés
Írd be a kódot